Contractmanagementdag 2020
maart 2020, Jaarbeurs Utrecht

Dagvoorzitter: Prof. dr. Frank Rozemeijer

NEVI hoogleraar Inkoopmanagement Maastricht University

Dagvoorzitter: Prof. dr. Frank Rozemeijer

Prof. dr. Frank Rozemeijer is NEVI Hoogleraar Inkoopmanagement bij Maastricht University en program director van het NEVI Procurement Leadership Program.

Frank Rozemeijer richt zich op het inspireren en ondersteunen van mensen en organisaties bij het strategisch (her)positioneren en professionaliseren van hun inkoop- en leveranciersmanagement functie. Hij besteedt in zijn trainingen, executive coaching en advieswerk naast de inhoudelijke kant veel aandacht aan leiderschaps- en organisatieontwikkeling. Zijn aanpak is te omschrijven als professioneel, deskundig, creatief, authentiek en persoonlijk. 

Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie Strategisch Management en Organisatie, is hij gaan werken als onderzoeker en docent bij de faculteit Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daar heeft hij onderzoek gedaan naar het realiseren van concern inkoopsynergie. Frank Rozemeijer is in 2000 gepromoveerd op zijn proefschrift ‘Creating Corporate Advantage in Purchasing’. Tussen 2004 en 2007 heeft hij als Assistent Professor gewerkt aan de RSM Erasmus University Rotterdam. Sinds 2007 is hij verbonden als NEVI hoogleraar Inkoopmanagement aan de School of Business and Economics van Maastricht University. Hij verzorgt daar onderwijs en doet onderzoek naar onder andere sociaal kapitaal in supply chains, verbeteren van leveranciersrelaties, social media gebruik in inkoop en stimuleren van creativteit in sourcing teams. Daarnaast heeft hij sinds 2004 zijn eigen praktijk voor advies, training en executive coaching (FRConsulting BV). Gedurende zijn hele carrière heeft hij wetenschap en praktijk gecombineerd. 

Frank heeft een groot aantal (wetenschappelijke) artikelen, boeken (o.a. Ondernemend Samenwerken (1999), Developing Sourcing Capabilities, 2005) en columns (o.a. in Supply Chain Magazine en Deal! Magazine) op zijn naam staan en hij heeft een sterke (inter)nationale reputatie als docent, trainer, spreker en dagvoorzitter. In de afgelopen jaren heeft hij wereldwijd leiderschapsprogramma’s, trainingen en adviestrajecten uitgevoerd voor onder meer: IBM, Philips, Skanska, Unilever, Cargotec, AkzoNobel, BAM, Kemira, KLM, KPN, Rabobank en Sodexo.

Ga terug naar alle sprekers

Keynote:

  • Opening door de dagvoorzitter
  • Wrap up door dagvoorzitter

« Ga terug naar de lijst

Join the conversation

#cmdag18

Powered By:
Logo_NEVI
Sponsered By:
CTM